Ro Ru En

Fapte interesante

3 lucruri pe care nu le știai despre banane

Sînt adevărate minuni în materie de alimentație. Sînt dulci și cremoase, ideale pentru gustările dintre mese și perfecte pentru menținerea siluetei pe termen lung. Însă dincolo de aceste aspecte pe care le cunoaștem cu toții, bananele au și proprietăți mu

Cireșele, minune pentru diabetul zaharat. Ce beneficii are acest fruct

​Ciresele imbunatatesc pofta de mancare, intaresc vasele de sange si elimina substantele nocive din organism.

A fost numit cel mai sănătos fruct

​Ştiaţi că mărul este unul dintre cele mai complete fructe? Merele au un conţinut complex prin cantităţile ridicate de zaharuri (7-16%), acizi organici, substanţe pectice (reduc colesterolul), vitamine (C, A, B1, B2, PP, acid pantotenic) şi foarte multe s

​Beți apă cu lămîie în loc de pastile

Lămîia conține 64% din doza zilnică recomandată de vitamina C, precum și substanțe fitochimice ca polifenolii și terpenii.

Care alimente ne ajută să supraviețuim primăvară

Primăvara devreme este o perioadă nu prea fericită și ușoară. Dar există produse care ne ajută mai ușor să trecem peste această perioadă.

Lucruri curioase despre şampanie

Șampania este una dintre cele mai consumate băuturi de Anul Nou.

Ce alimente ar trebui să NU fie păstrate în frigider?

De obicei, produsele alimentare se păstrează mai bine la temperatura redusă, în frigider. Dar, s-a dovedit că anumite alimente nu supraviețuiesc unei "cure reci", în unele cazuri frigiderul devenind factorul care grăbește alterarea produselor.

Acesta este secretul pentru cea mai bună cafea

​Daca ciocolata calda are un gust mai bun intr-o ceasca portocalie, cafeaua are un gust mai bun daca este servita intr-o ceasca alba. Cel putin asta zic oamenii de stiinta, care analizeaza legaturile dintre culori si gusturi.

Cele mai bune alimente care ţin de foame şi nu îngraşă

​Dacă primele raze de soare te-au determinat să intri la regim şi nu prea ştii ce să mănânci ca să te simţi sătulă şi plină de energie, îţi recomandăm următoarele alimente, care nu doar că te ajută să ţii la distanţă senzaţia de foame,..

De ce sînt mai optimiști oamenii care mănîncă fructe şi legume

O serie de studii efectuate recent demonstrează un consum regulat de legume şi fructe generează un comportament mult mai optimist pentru persoanele care au în meniul zilnic suficiente plante sau produse vegetale, potrivit Independent News.

Orezul contribuie la ameliorarea sănătății

Includerea orezului în regimul alimentar poate reduce riscul multor boli cronice, inclusiv a diabetului zaharat de tip II, tulburărilor cardiovasculare şi obezității.

Terciul - un elixir al vieţii

Terciul de mult timp se considera un aliment tradiţional slav. Cu toate acestea, în ultimii ani terciurile sînt înlocuite cu produse noi la modă: o varietate de fulgi din cereale, batoane, muesli.

Să bem sau nu cafea?

Psihologii au efectuat un experiment interesant. Ei au descoperit că bărbaţii şi femeile se comportă foarte diferit după ce consumă o ceaşcă de cafea. La bărbați după consumul cafelii se "încetinea" considerabil gîndirea logică, deciziile corect

5 alimente pe care trebuie să le consumi în ianuarie

Dacă ți-ai propus ca anul acesta să mănînci mai sănătos, trebuie sa începi cu alimentele-vedetă ale acestei luni. Chiar și în mijlocul iernii îți poți face plinul de vitamine.

Ce să mănînci ca să întinereşti

Există alimente-cheie care nu ar trebui să lipsească din alimentaţia ta de zi cu zi. Şi asta pentru că, datorită ingredientelor pe care le conţin, acestea au efecte vizibile la nivelul pielii, care devine mai elastică, radioasă, pe scurt, întinerită.

Terciul de arpacas, pe buna dreptate, este considerat "nufarul pielii"

Terciul de arpacas, pe buna dreptate, este considerat "nufarul pielii"

Ce produse pot fi cumpărate în diferite țări, la 20 $

Ce produse pot fi cumpărate în diferite țări, la 20 $

Sucul de roșii

La sucul de roșii a fost nu numai delicioase, dar, de asemenea, cea mai plină de satisfacții, se păstrează într-un loc întunecat. Faptul că vitamina A se prabuseste lumina.

Un bostan de peste 270 de kilograme a fost adus la Bostaniada

Cel mai mare bostan crescut în țară a fost adus la Chișinău pentru a fi demonstrat vizitatorilor Festivalului etno-gastronimic Bostaniada, ajuns la cea de-a cincea ediție. Acesta cântărește peste 270 de kilograme și a crescut în grădina unui gospodar din

Faptele interesante despre mărarul

Mărarul este una dintre plantele de la care poți consuma tot: frunzele, semințele și tulpina. Conține ulei volatil (variază între 2,5-4% - în frunze și în ramurile tinere, și 3-6% în seminșe) calciu, potasiu, sulf, fier, magneziu și sodiu, vitaminele A, B

Faptele interesante despre cvas

Cvasul este o băutură străveche. Precursorii lui au apărut în Egipt în mileniul 3 î.e.n.

Faptele interesante despre ceai

Ceaiul este o băutură atît de apreciată încît este cea mai consumată din lume după apă. În multe țări este parte dintr-un ritual zilnic sau un simbol al statului social și al luxului.