Ro Ru En

Fapte interesante

Un bostan de peste 270 de kilograme a fost adus la Bostaniada

Cel mai mare bostan crescut în țară a fost adus la Chișinău pentru a fi demonstrat vizitatorilor Festivalului etno-gastronimic Bostaniada, ajuns la cea de-a cincea ediție. Acesta cântărește peste 270 de kilograme și a crescut în grădina unui gospodar din satul Ratuș, raionul Criuleni. 

Directorul Festivalului, Vasile Nicolăescu, a declarat pentru IPN că la ediția din acest an participă peste 50 de producători agricoli și este cel mai mare târg care prezintă cei mai ciudați bostani.

Din cauza lucrărilor de reparație a drumului din preajma localități Lozova, unde tradițional se organiza evenimentul, a fost nevoie să se găsească o destinaţie mai potrivită pentru toți. De aceea s-a optat pentru Grădina Botanică din capitală, unde să vină cât mai mulţi vizitatori.

Anual festivalul este vizitat de circa zece mii de persoane, însă la ediția din acest an organizatorii așteaptă un număr mai mare. Vizitatorii evenimentului au posibilitatea să procure bostani, să guste bucate din bostan, dar și să participe la diverse concursuri.