Ro Ru En

Fapte interesante

Cireșele, minune pentru diabetul zaharat. Ce beneficii are acest fruct

Ciresele imbunatatesc pofta de mancare, intaresc vasele de sange si elimina substantele nocive din organism.

Acest lucru arata un studiu curent al proprietatilor cireselor. Aceste fructe erau numite cu mult timp in urma "ciresele pasarilor" pentru ca oamenii au vazut ca vietatile cerului le prefera. Medicii spun ca sunt foarte utile mai ales ca sunt bine absorbite de organism.

1. Ciresele sunt bogate in provitamina A, vitamine B, vitamina C si D, fier, potasiu, sodiu, magneziu, calciu si fosfor. Ele activeaza procesele metabolice, imbunatateste pofta de mancare si functionarea creierului, avand un efect de consolidare generala asupra organismului.

2. Ciresele contin substante biologice active care normalizeaza coagularea sangelui. Ele au, de asemenea, un efect de intarire generala asupra organismului.

3. Soiurile maro contin multe carotenoide si antocianine – flavonoide, care consolideaza peretii vaselor de sange. Prin urmare, ciresele sunt considerate bune in prevenirea vanatailor si reducerea tensiunii arteriale in hipertensiune arteriala.

4. Ciresele sunt de ajutor in caz anemie, oferind organismului fier.

5. Ele sunt mai utile pentru artrita, guta, reumatism, pentru ca ele contin acid salicilic cu efect analgezic.

6. Ciresele au multe fibre, care ajuta cu intestinele. Fructul imbunatateste peristaltismul si sunt eficace pentru constipatie.

7. Ciresele ajuta cu tusea. In acest scop, este cel mai bine sa aveti compot (fara zahar). Beti cand e fierbinte.

8. Contin mai multe glucide. Ele sunt bogate in fructoza, substanta folositoare sangelui care ajuta pancreasul. Din acest motiv sunt utile pentru persoanele cu diabet zaharat.

9. Ciresele sunt recomandate pentru persoanele cu boli de inima, deoarece compenseaza lipsa de potasiu necesar pentru functionarea normala a inimii.

10. Ele activeaza, de asemenea, rinichii si ficatul. Ciresele au un efect pozitiv asupra pielii si ajuta cu diferitele boli de piele (eczeme, psoriazis). Masca de cirese curata porii si ii desfunda, indeparteaza celulele moarte. Masca cu cirese ajuta tenul gras.

Sucul de cirese este de asemenea util – pentru constipatie, anemie si tulburari digestive. In astfel de probleme, ar trebui sa beti o jumatate de cana de mai multe ori pe zi. In cazul atoniei de intestin si colita este bine sa beti 1 lingura de 3 ori pe zi.

Fructele trebuie consumate in cantitati mici (300 g) de cateva ori pe zi. Ele trebuie amestecate bine pentru a evita balonarea. Ciresele nu ar trebui consumate de persoanele care au deficiente de permeabilitate a intestinului.