Ro Ru En

Fapte interesante

Ziua Naționala a Vinului, Chișinau Moldova

La planificarea calendarului evenimentelor interesante și a călătoriilor pe lunile apropiate, marcați cu roșu primul weeekend al lunii octombrie. Anume pe 1-2 octombie în Moldova va fi organizată sărbătoarea tradițională – Ziua Națională a Vinului. Toți locuitorii și oaspeții Moldovei în aceste zile au prilejul de a savura cele mai uimitoare peisaje de toamnă și, de asemenea, după o vară caniculară să se odihnească, umplându-și pocalele cu vinuri tinere alese.

 Anual o mulțime de oaspeți, turiști și iubitori ai acestei băuturi naționale moldovenești devin participanți la evenimente culturale, excursii în legendarele beciuri subterane Cricova, Mileștii Mici, unde sunt păstrate sute de mii de sticle cu vin de colecție, precum vizitează și locurile sfinte din Orheiul Vechi.

”Vinul Moldovei- Legendă vie” – sub acest slogan se desfășoară ziua vinului acum doi ani, când fiecare oaspete al țării noastre poate să se alăture nu numai tradițiilor vinicole autohtone, dar și să ia cunoștință cu cultura culinară, care este una specială, și să probeze adevărata mămăliguță cu sarmale apetisante, să recunoască frumusețea cântecelor și dansurilor din Moldova, încinzându-se cu brațele în Hora Mare.

"Nr1" invită cu drag toți călătorii și turiștii, care doresc să petreacă zilele de weekend la maximum și să se atingă de cultura seculară, să ia parte la sărbătorirea Zilei Vinului în Moldova. În aceste zile va fi desfășurat un program vast și interesant:

  1. Evenimente pline de culoare și sens tematic pe parcursul întregii zile: paradă, iarmarocul meșterilor populari și festivalul vinului.
  2. Vizitarea celor mai cunoscute fabrici de vin: ”Cricova”, ”Et Cetera”, ”Asconi”, ”Purcari”, ”Castel Mimi”, ”Mileștii Mici”, ”Chateau Vartely”. Aici vă vor fi deschise tainele în arta vinăritului moldovenesc.
  3. Degustarea diferitor soiuri de vin, care tradițional se desfășoară în aer liber – de la arome și buchete încă un timp lung se va menține un postgust plăcut.
  4. Servirea capodoperelor culinăriei naționale, pe care nu le veți mai vedea nici într-o țară de pe globul pământesc.
  5. Excursii la mănăstirea Butuceni (Orheiul Vechi), care posibil să fie inclus în lista valorilor UNESCO ca monument al patrimoniului cultural internațional.