Ro Ru En

Rețete

Cele mai bune rețete

Pui la cuptor în crustă crocante cu ghimbir si portocale

Mod de preparare:

1.  Se taie un sfert de  portocala și se pune deoparte. Partea ramasa și a doua portocala se curața de coaja și pelicula alba. Se taie felii aproximativ de jumătate de centimetru.

 

 

2. Gaina se usuca bine (poate fi ștearsa cu servetele sau prosoape de hirtie) si din toate parțile se acoperă cu ulei, sare mascata, piper rosu si negru.

 

 

 

3.  Se preincalzeste cuptorul pina  la 200 de grade. Pe fundul unei tave adinci sau a formei de copt se pun intr-un strat feliile de portocala. Peste portocale, cu pieptul in jos, se pune găina. Se pune in roli pentru 40 min.

 

 

4.  Din sfertul de portocala ramas se stoarce sucul intr-un vas adinc. Daca portocala este destul de moale atunci poate fi stoarsa chiar cu mana, ulterior se scot semintele.

 

 

 

5.  Ghimbirul se curata si se da prin razatoare. Se amesteca sucul de portocale cu ghimbirul, cu patru linguri de miere și se adauga condimente dupa gust – se poate de adaugat cite un praf de  piper rosu si negru. Se amesteca.

 

 

6.  Se scoate gaina din rola, se întoarce atent cu pieptul in sus si se unge bine cu amestecul din ghimbir si portocala. Cel mai simplu de facut acest lucru cu o perie culinara speciala.

 

 

 

7.  Se pune din nou tava cu gaina in rola si se coace in jur de o ora, periodic turnind suc din tava peste gaină; cu cit mai des se va face acest lucru cu atit mai rapid se va face crusta crocanta si cu atit mai suculenta va fi sub ea carnea.

 

 

8.  Gaina gata cu o crusta rumena se poate pune pe masa intreaga, e necesar putin de racit, de impartit pe portii si de servit impreună cu portocale coapte, turnind sucul din tava deasupra.

Feluri principale
1 ora 40 minute
pentru persoane
Gaina la cuptor

”Gaina la cuptor cu crusta crocanta, imbir si portocale” – insasi denumirea trezeste involuntar pofta de mincare, insa ce surpriza gustoasa ne asteapta cind vom vedea in realitate aceasta capodopera culinara si vom simti aroma carnii coapte?!

Ingrediente

Ardei rosu
dupa gust
Sare
dupa gust
Сondimente
dupa gust
Ulei vegetal
3 lingura
Ghimbir
40 gr
Miere
4 lingura
Pui
1 buc