Sărmale
Mod de preparare:
1. Tăiem ceapa mărunt și o călim în ulei de măsline.
2. Dăm morcovul prin răzătoare și îl adăugăm peste ceapă. Potrivim de sare și piper și mai înăbușim 10 minute.
3. Tăiem ceafa de porc bucăți mari, costița o porționăm.încingem ulei de măsline într-o tigaie, adăugăm rozmarin, salvie și frunza de dafin și prăjim carnea circca 15 minute, pînă se va rumeni pe toate părțile. Presărăm sare și piper după gust.
4. Desfacem varza murată în frunze. În fiecare frunză de varză punem o lingură de ceapă prăjită cu morcov, o bucată de costiță și cîteva bucăți de ceafă. Învelim frunza în așa fel încît să obținem o sărmăluță.
5. Așezăm la fundul oalei de argilă o frunză de varză și aranjăm frumos sarmalele. Deasupra la fel acoperim cu o frunză de varză.
6. Turnăm în ulcică bulionul de carne și o introducem în rola preîncălzită la 200oC pentru 2 ore.
Sursa: prostovkusno.md