Ro Ru En

Noutăți

Ultimile noutăți ale companiei

Cum să alegi ”lactatele” de calitate?

August 25, 2017

Cum să alegi ”lactatele” de calitate?

În supermarketuri au apărut produse lactate sub marca comercială Nr1: lapte, smântână dulce, cașcaval, unt de vacă și înghețată. Primul semn al calității acestor produse – nu conțin grăsimi vegetale. 


Oare pot fi grăsimi vegetale în produse lactate?

Da. Unii producători, în special cei de peste hotare, adaugă în produsele sale grăsimi vegetale. Acestea costă mai ieftin, însă grăsimile vegetale afectează gustul și reduc valoarea nutritivă a alimentelor.

Toate produsele lactate Nr1 sunt doar din lapte. Untul de vacă contine 72,5% și 82,5% grăsimi. 


Stop! Oare poate fi produs lapte nu din lapte?

Nu, însă poate fi facută băutură din lapte praf. Iarna vacile dau mai puțin lapte, deaceea în perioada rece a anului există un deficit. Unele fabrici diluează în apă laptele praf obținând laptele ”reconstituit”. Acest lapte conține mai puține substanțe nutritive decât laptele proaspăt, însă este mai ieftin în producere.

Laptele sub marca comercială Nr1 anul împrejur se produce doar din lapte proaspăt. Un astfel de produs este mai gustos și mai folositor pentru sănătate.


Produsele lactate Nr1 sunt făcute din lapte?

Da, toți furnizorii de lapte, cașcaval, smântână dulce și înghețată sunt din Republica Moldova.

Reprezentanții rețelei de supermarketuri controlează regulat respectarea tehnologiei.


Gustul produsului influențează calitatea?

Ingredientele de calitate întotdeauna sunt bune la gust. De fiecare dată când alegem furnizorul, noi organizăm degustare folosind metoda ”oarbă”, la care participă 20 de oameni, care gustă produse fără ambalaj ale diferitor furnizori și le apreciază cu note. Nr1 lucrează cu acele fabrici a căror lactate au obținut un punctaj maxim.


Ce produse se mai produc sub marca Nr1?

În afară de produse lactate, noi producem 7 tipuri de crupe, conserve de legume, semințe de floarea-soarelui și bastonașe de porumb.