Paste carbonara cu pancetta
Instrunctiuni
1. Într-o tigaie se încălzește uleiul de măsline,se adauga pancetta taiata in fisii subtiri(sau becon usor afumat),piperati si rumeniti un pic.Intr-un bol amestecati oua,cascaval ras pecorino si parmezan,si o cantitate de piper negru,se amesteca bine.
2. Se fierb spaghetele(mai bine marca Barilla sau De Cecco) in apa sarata conform instructiunilor(de regula 8-10 min) pina la starea al dente. In procesul de fierbere adaugati cantitati de apa(aproximativ jumate de pahar)de la spagheti la pancetti.
3. Spaghetele se pun in strecuratoare, se scurg apoi se pun cu becon.Se amesteca bine,se ia cratita de pe foc.In timp ce se amesteca abudent se adauga in spagheti amestec de ou.Se adauga inca o cantitate de cascaval ras,se amesteca din nou si se poate de servit.
POFTA BUNA!