Budincă de morcovi cu brînză de vaci şi prune uscate
Mod de preparare:
Morcovii se dau prin răzătoare mascată şi se fierb cîteva minute. Cîte puţin se toarnă crupe de griș şi se fierbe pînă obţinem o masă densă. Brînza se dă prin sită, se amestecă cu morcov, se adaugă sare, zahăr, prunele opărite şi tăiate. Toate se amestecă bine, se pun într-o tavă unsă cu unt, presărată cu pesmeţi, se stropesc cu unt topit şi se dau la cuptor.
Se serveşte cu smîntînă.
Morcovii se dau prin răzătoare mascată şi se fierb cîteva minute. Cîte puţin se toarnă crupe de griș şi se fierbe pînă obţinem o masă densă. Brînza se dă prin sită, se amestecă cu morcov, se adaugă sare, zahăr, prunele opărite şi tăiate. Toate se amestecă bine, se pun într-o tavă unsă cu unt, presărată cu pesmeţi, se stropesc cu unt topit şi se dau la cuptor.
Se serveşte cu smîntînă.