Ro Ru En

Rețete

Cele mai bune rețete

Budincă de morcovi cu brînză de vaci şi prune uscate

Mod de preparare:

Morcovii se dau prin răzătoare  mascată şi se fierb cîteva minute. Cîte puţin se toarnă crupe de griș şi se fierbe pînă obţinem o masă densă. Brînza se dă prin sită, se amestecă cu morcov, se adaugă sare, zahăr, prunele opărite şi tăiate. Toate se amestecă bine, se pun într-o tavă unsă cu unt, presărată cu pesmeţi, se stropesc cu unt topit şi se dau la cuptor.

Se serveşte cu smîntînă.
Deserturi
30 min.
pentru persoane
Budincă de morcovi cu brînză de vaci şi prune uscate

Ingrediente

Morcovi
6 buc
Brânză de vaci
500 gr
Prune uscate
120 gr
Crupe de griș
2 lingura
Ou
2 buc
Unt
2 lingura
Zahăr
2 lingura
Pesmeţi de grîu fărîmiţaţi
1 lingura
Smîntînă
240 ml.
Sare
Verdeata